J. Mihálovi ministerJ. Richter pri dôchodkoch nestačí, chce premiéra

03.08.2012 Bratislava

Bratislava 3. augusta (TASR) - Opozičný poslanec Jozef Mihál (SaS) žiada, aby sa na rokovaní o skrátenom legislatívnom procese novely zákona o sociálnom poistení zúčastnil aj premiér Robert Fico a minister financií Peter Kažimír (obaja Smer-SD). Minister práce Ján Richter (Smer-SD), ktorý novelu o dôchodkoch pripravil, mu v pléne nestačí.

"Chcem, aby sa zúčastnili, ako to bolo po prvý raz, tak premiér Fico aj minister financií Kažimír a boli tu počas celého priebehu rokovania," zdôvodnil Mihál. Rokovanie o predmetnej legislatívnej úprave prebiehalo posledné tri dni štvrtej schôdze. Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) ju ukončil v snahe očistiť proces, ktorý sa tým vrátil na úvod šiestej schôdze.

Opoziční poslanci naďalej namietajú proti spôsobu, akým chce vláda prijať túto novelu. Prekáža im najmä skrátené legislatívne konanie. Voči nemu vystúpil okrem iných exminister práce Mihál, ktorý chcel uznesením zaviazať vládu, aby návrh zákona vzala späť do medzirezortného pripomienkového konania a zverejnila ho na portáli právnych predpisov, čo v doterajšom procese neurobila. Podľa Mihála tým vylúčila verejnosť z procesu. Plénum jeho žiadosti nevyhovelo.
 

Vyberte región